Budyń waniliowy b/gluten BIO 40g AMYLON
Opis
Budyń waniliowy, bezglutenowy BIO jest smacznym deserem odpowiednim dla osób na diecie bezglutenowej, dbających o zdrowie, dzieci i wegetarian.
Składniki: skrobia
kukurydziana*, wanilia* mielona 1.5%, ekstrakt
waniliowy
*produkty z upraw ekologicznych
Informacja
o alergenach: Produkt
może zawierać mleko i jajka.
Dodatkowe
składniki potrzebne do przygotowania: 0,5 l mleka (lub innego płynu, np.:
napoju ryżowego, sojowego, wody), 2 łyżki cukru
Sposób
przyrządzenia: Z 0,5 l mleka
(lub innego płynu) odmierzyć 2/3 ilości i zagotować z 2 łyżkami cukru. Pozostałe
mleko dokładnie wymieszać z zawartością torebki. Kiedy mleko się zagotuje, wlać
mieszaninę mleka z budyniem i gotować jeszcze przez 2 minuty ciągle
mieszając.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g proszku |
Wartość energetyczna |
1500 kJ/ 353 kcal |
Tłuszcz |
0,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
86,9 g |
w tym cukry |
0,1 g |
Białko |
0,4 g |
Sól |
0,03 g |
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g gotowego produktu* |
Wartość energetyczna |
387 kJ/ 91 kcal |
Tłuszcz |
1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,9 g |
Węglowodany |
17 g |
w tym cukry |
11,1 g |
Białko |
2,9 g |
Sól |
0,09 g |
*wyrób przygotowany z mlekiem (1,5% tłuszczu) i dwoma łyżkami cukru
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Masa netto: 40 g
Cechy produktu
Bez cukru | Tak |
Bez orzechów | Tak |
Bez soi | Tak |
Bezglutenowe | Tak |
Fair Trade | Nie |
Raw | Nie |
Ekologiczne | Tak |