BUDYŃ MORELOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
Opis
SKŁADNIKI
skrobia
kukurydzana*, suszone morele* (min. 11% ), aromat naturalny morelowy*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Z
½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2
łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do
½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się
mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy
budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Warość
energetyczna - 1480 kJ / 349 kcal
Tłuszcz
- 0,2 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany
- 0,0 g
w
tym cukry - 0 g
Białko
- 0,1 g
Sól
- 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Nie
zawiera glutenu.
Cechy produktu
Bez cukru | Tak |
Bez orzechów | Tak |
Bez soi | Tak |
Bezglutenowe | Tak |
Fair Trade | Nie |
Raw | Nie |
Ekologiczne | Tak |